Banan

Banan är en vändbana med start/mål vid Domarudden och vändpunkt i Vaxholm (ankaret i gästhamnen). Den är drygt 70 km och går längs Blå Leden.

Terrängen är minst sagt omväxlande: grusvägar, skogsstigar med rötter och stenar, snår, parkstigar, partier med blötmark, gräs, leriga hästhagar, hala berghällar och några få korta partier med asfalt. Bitvis kan banan bjuda på riktigt krävande terräng och med ett par decimeter snö och minusgrader är det bra att vara förberedd.

Sträckan Domarudden till Vaxholm bjuder på cirka 450 höjdmeter.

GPS-plot

Nedan är en detaljerad GPS-plot över banans sträckning. Start, mål, servicestationer och vändpunkt är utmärkta på kartan. Vi har även märkt ut ett par ställen där det kan vara extra knepigt att springa rätt, se de gula markeringarna i kartan nedan.

Det kommer att vara 2 servicestationer: utmärkta som A och B i kartan nedan.

Mellan starten i Domarudden till stationen i Rydbo är det cirka 16 km, därifrån till Bogesund cirka 14 km och sen vidare till ankaret i Vaxholm ytterligare 7 km. Om du springer samma väg tillbaka borde det vara samma distans även fastän det brukar ta lite längre tid.

Ladda ner KML fil

Markeringar

Blå leden är markerad med blå markeringar, oftast i form av en målad blå linje runt en trädstam eller en målad blå punkt. Vid vissa vägskäl finns även skyltar och målade blå pilar. Följ dessa!

Det förekommer även blå plastband/snitslar och på vissa sträckor löper Blå leden parallellt med motionsspår som använder sig av blå plastfyrkanter, undvik dessa!

Vissa sträckor är mycket sparsamt markerade och andra mycket bra. När vi själva sprungit banan har vi sprungit fel på ett antal ställen så ta det lugnt och leta efter markeringar. Om du har möjlighet, spring gärna leden i en riktning innan tävlingen för att minska risken att hamna snett.